Hlavní obsah

Policie pátrá po útočníkovi s nožem

Novinky, emi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Útočník se dostal do konfliktu se skupinkou lidí v lednu na pražském Žižkově, kde jednoho z nich řízl do krku. Neznámého muže hledá policie a prosí o pomoc s pátráním.

Foto: Policie ČR

Identikit útočníka

Článek

Celý incident se stal v pátek 12. ledna na rohu ulic Bořivojova a Lipanská. Podle prozatímních zjištění útočník jednoho ze skupiny srazil na zem, přiložil mu nůž na krk a řízl ho. Muž s pěticentimetrovou ránou na krku o hloubce 7 milimetrů byl poté převezen do nemocnice.

„Případ je nyní prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uvedl k případu tiskový mluvčí Jan Daněk.

Podle popisu se jednalo o muže ve věku 40–50 let. Je vysoký přes 180 centimetrů, střední postavy, světlé pleti a delších prošedivělých neučesaných vlasů. Útočník měl na temeni pleš – takzvané kolečko, které nebylo zepředu vidět, hnědé vousy, hnědé obočí a tmavší oči. Hovořil česky, bez přízvuku.

Výstižnost identikitu je přibližně 60 %.

Policie vyzývá, aby lidé zavolali jakékoliv informace o podezřelém muži na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám