Hlavní obsah

Policie odložila Šlachtovu knihu vzpomínek, nic tajného v ní nenašla

– Praha
Novinky, kub

Policie odložila prověřování knihy bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachty, ve které po svém odchodu od policie vzpomínal na profesní kariéru. Policie se zabývala tím, zda nedošlo k úniku tajných informací. Podle rozhodnutí v knize nic natolik citlivého není.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý ředitel ÚOOZ Robert Šlachta

Článek

Prověřování se týkalo knihy Třicet let pod přísahou, kterou expolicista napsal s novinářem Josefem Klímou. Policisté se zabývali hlavně tím, zda v knize nejsou zveřejněny informace, na které se vztahuje i po skončení služebního poměru povinnost mlčet.

Exšéfa ÚOOZ Šlachtu prověřuje policie kvůli úniku informací

Krimi

O rozhodnutí případ odložit informovala v pátek Česká televize (ČT). „Můžeme sdělit, že ve věci nebyly shledány důvody pro zahájení úkonů trestního řízení,“ sdělil v pátek ČT mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Informaci o prověřování knihy potvrdil již dříve ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na základě interpelace poslance Pavla Žáčka (ODS).

Robert Šlachta: Řekli, že můžu zůstat, ale musím mlčet

Domácí

Šlachta odešel od policie kvůli reorganizaci, při které byl ÚOOZ sloučen s protikorupční policií do Národní centrály proti organizovanému zločinu. Poté nastoupil jako ředitel pátrací sekce Generálního ředitelství cel, kde ale loni v listopadu také skončil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám