Hlavní obsah

Policie odhalila gang zlodějů katalyzátorů, operoval po celé republice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šestičlennou skupinu, která se zaměřovala na krádeže katalyzátorů ze starších vozidel, zadržela a obvinila moravskoslezská policie. Během několika měsíců se podle obvinění dopustila 27 krádeží na území celé republiky, škoda je vyčíslena na 100 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Katalyzátor

Článek

Katalyzátory s vysokým obsahem drahých kovů kradla skupina na Ostravsku, Karvinsku, Frýdecko-Místecku, Opavsku, ale také v Olomouci, Břeclavi i Rakovníku.

„Hlavní z pachatelů měl vše řídit a rozdělovat úkoly, další podle obvinění tipoval motorová vozidla, která měla katalyzátory s vysokým obsahem drahých kovů, převážně se jednalo o starší vozidla různých značek,” uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková. Další obvinění pak za pomocí různého nářadí kradli.

Gang na Frýdecko-Místecku mohl vyrobit až 44 milionů nelegálních cigaret

Krimi

„Na začátku listopadu skupina skončila v poutech. Na zadržení mužů se podílela také zásahová jednotka moravskoslezské policie, jelikož kriminalisté získali poznatky, že by měli pachatelé mít zbraně. To se potvrdilo a při prohlídkách bytových i nebytových prostor byly zajištěny dvě zbraně. Dále kriminalisté zajistili nářadí, finanční hotovost a katalyzátor či výfukové potrubí. Policisté také zajistili tři vozidla,” dodala mluvčí.

Většina obviněných se k trestné činnosti doznala. „Na dva obviněné byl podán podnět k návrhu na vzetí do vazby, který nebyl soudem akceptován. Trestní stíhání je tedy vedeno na svobodě,” dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám