Hlavní obsah

Policie obvinila ženu, která na chatě na Vsetínsku ubodala manžela

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Společný víkend manželů na chatě nedaleko Vsetína dopadl tragicky pro 55letého muže. Jeho o šest let starší manželka ho v sobotu po hádce několikrát bodla nožem do hrudníku tak, že už mu nepomohl ani přivolaný lékař. „Muž zemřel, ženu policisté obvinili z vraždy,“ řekla v pondělí mluvčí zlínského krajského ředitelství Policie ČR Lenka Javorková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Incident se odehrál v rekreační chatě v malé obci na Vsetínsku uplynulou sobotu odpoledne. Manželé, kteří bydlí trvale ve Vsetíně, spolu trávili víkend na rekreační chatě ve vesnici nedaleko Vsetína,“ uvedla Javorková.

Víkendová atmosféra na chatě zřejmě hodně zhoustla v sobotu kolem páté hodiny odpoledne, kdy mezi manžely došlo k hádce.

„Jedenašedesátiletá žena bodla několikrát kuchyňským nožem do hrudníku svého pětapadesátiletého manžela, a ten upadl do bezvědomí. Přivolaný lékař rychlé záchranné služby po neúspěšné resuscitaci konstatoval smrt. Z vyšetřování vyplývá, že oba manželé byli v době incidentu ovlivněni alkoholem,“ sdělila Lenka Javorková.

Může dostat až 18 let

Jedenašedesátiletou ženu policisté na místě zadrželi a odvezli do policejní cely.

„Krajští kriminalisté provedli na místě důkladné ohledání místa činu, zajistili stopy a důkazy důležité pro trestní řízení a přizvali znalce z oboru zdravotnictví. Vyšetřovatelka krajské kriminální policie ženu v neděli obvinila ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň podala státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby,“ řekla mluvčí.

Ženě hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody od 10 do 18 let. Podle policejních podkladů se jedná o třetí dokonanou vraždu ve Zlínském kraji v letošním roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám