Hlavní obsah

Policie obvinila tři muže podezřelé z nájemné vraždy podnikatele

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Detektivové z policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zadrželi trojici mužů, které podezřívají ze spáchání nájemné vraždy 30letého ukrajinského podnikatele. Čin se měl stát v září roku 2003.

Článek

V pátek o tom informoval mluvčí (ÚOOZ) Pavel Hanták. Podle jeho informací pracovali dva z podezřelých pro zločineckou organizaci nesoucí název kyjevská brigáda, která v Česku působí. Trojice skončila ve vazbě, bude-li jim čin prokázán, hrozí jim až výjimečné tresty.

Muž byl zastřelen 12. září 2003 večer u svého bydliště. Vrah nenechal nic náhodě, při útoku vystřílel celý zásobník samopalu, který vyšetřovatelé našli na místě činu. Už od začátku případu bylo kriminalistům jasné, že se jednalo o práci profesionálního nájemného vraha.

„Zavražděný podnikatel zprostředkovával levnou pracovní sílu, zpravidla z Ukrajiny, pro zemědělské a stavební firmy. Proč musel zemřel, se zatím zjistit nepodařilo,“ řekl Pavel Hanták.

Kriminalisté vloni zadrželi muže z Ukrajiny, který měl být na vysokém postu v jedné z ruskojazyčných skupin působících v Česku. Toho policisté podezřívají, že o provedení likvidace zavražděného rozhodl.

Zločin pak měl zprostředkovat 42letý Čech, který se ale narodil na Ukrajině. Toho policisté zadrželi toto úterý. Už v lednu pak byl dopaden další muž, který podle policistů střílel. Jedná se o 39letého Ukrajince.

„Na případu dále pracujeme a není vyloučeno, že v této souvislosti bude vyšetřováno více osob, které měly s vraždou něco společného,“ uzavřel Hanták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám