Hlavní obsah

Policie obvinila šest cizinců ze znásilnění v pražském hotelu

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté v úterý obvinili šestici cizinců, kteří údajně v noci na pondělí znásilnili turistku na pokoji hotelu v pražské Náprstkově ulici. Právu to ve středu řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Soud vzal obviněné muže ve středu odpoledne do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie přivádí šest obviněných cizinců k souduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Všem šesti mužům ve věku dvaceti až čtyřiadvaceti let hrozí za trestný čin znásilnění ve druhém odstavci trestního zákoníku dva roky až deset let vězení,“ uvedl Daněk.

Doplnil, že policisté společně se státním zastupitelstvím navrhli pro obviněné vazbu. Odpoledne pak soud návrhu vyhověl a cizinci skončili za mřížemi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policisté vedou obviněné cizince k soudu

Podle zjištění Práva jsou obvinění původem z Alžírska, poškozená žena zase z Irska. Tato turistka, narozená v roce 1983, se podle policie seznámila s jedním z mužů večer v nejmenovaném pražském baru. Hodně se prý pilo, načež žena s mužem zamířila na pokoj, kde spolu zprvu údajně oboustranně dobrovolně souložili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policisté vedou obviněné cizince k soudu

Jenže muž následně zavolal na pokoj i své kamarády, kteří se k němu přidali, což už žena odmítala. Nepomohlo jí ani to, když cizincům podle zdroje Práva oznámila, že je učitelka. Podle následného oznámení muži irskou občanku znásilnili, policie je následně zadržela.

Výslechy podezřelých pak probíhaly během celého úterý, a to až do brzkých středečních ranních hodin. Během dopoledne na policii tentokrát vypovídá poškozená cizinka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám