Hlavní obsah

Policie obvinila seniora za nehodu, kterou nepřežili dva lidé

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Až pět let vězení hrozí 86letému muži z Klatov za tragickou dopravní nehodu z loňského srpna, při které u Janovic nad Úhlavou zemřeli dva mladí lidé. Policie ho nyní obvinila z usmrcení z nedbalosti. Řidič podle policistů nedal na křižovatce přednost v jízdě.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Tragická nehoda u Janovic nad Úhlavou ze srpna 2019.

Článek

„Jako řidič porušil důležitou povinnost, kterou mu ukládá silniční zákon, a svým činem způsobil smrt,“ sdělila v úterý šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Obviněný senior podle závěru policejních vyšetřovatelů nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a vjel do křižovatky, kde se střetl s projíždějícím automobilem Honda Civic. Jeho řidič po nárazu dostal smyk, otočil se do protisměru, kde do něj narazilo protijedoucí vozidlo Dacia Logan.

Řidič renaultu nepřežil náraz do stromu na Českobudějovicku

Krimi

„Na následky zranění zemřel 26letý řidič hondy a jeho o rok starší spolujezdkyně,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Podle soudního znalce nebylo v reálných možnostech řidiče hondy střetu zabránit. Z jeho posudku dále vyplývá, že křižovatka je přehledná a je dobře vidět do všech směrů.

Obviněný řidič při výslechu uvedl, že před křižovatkou zastavil a dával přednost několika projíždějícím vozidlům. Pak se prý ještě rozhlédl na obě strany a najednou se ozvala rána.

Řidič v Jindřichově Hradci nedal přednost velkému pick-upu, srážku nepřežil

Krimi

„Z levé strany přišel náraz do mé přední části vozu. Jen mě to kousek odhodilo. To vozidlo, co do mě narazilo, se dostalo do protisměru, kde do něj narazil další automobil,“ vypověděl senior. Tvrdil, že v době střetu stál ještě před přerušovanou bílou čárou na hranici křižovatky. Náraz si vysvětluje tím, že řidič hondy musel při průjezdu křižovatkou trochu vybočit ze svého směru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám