Hlavní obsah

Policie obvinila sedm lidí kvůli zakázkám na náhradní dopravu pro České dráhy

Praha

Policie obvinila sedm lidí a dvě firmy z ovlivňování veřejných zakázek, které se týkaly zajištění náhradní autobusové dopravy při výlukách Českých drah (ČD). Přímou škodu způsobenou této akciové společnosti vyčíslili kriminalisté na více než tři miliony korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Kauza zahrnuje tendry na zajištění dopravy při plánovaných drážních výlukách. Organizovaná skupina lidí se podle vyšetřovatelů dopustila zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, dále pletich a podvodu.

Státní zastupitelství podalo obžalobu na podnikatele Kočku kvůli krácení daní

Krimi

Národní centrály proti organizovanému zločinu tvrdí, že skupina získala v roce 2020 prostřednictvím bývalého zaměstnance ČD informace o cenových nabídkách, které dodali soutěžící u probíhajících poptávkových řízení. Cílem skupiny bylo získat zakázku pro spolupracujícího dodavatele a obdržení finanční provize.

Policisté, kteří zasahovali v sídle ČEZ, obvinili šest lidí a jednu firmu z krácení daní

Krimi

„Celkem se mělo jednat o osm zakázek v celkové hodnotě 18 milionů Kč, přičemž ve dvou případech došlo podle našich závěrů k dokonání trestných činů a v šesti případech k pokusům o jejich spáchání," sdělil mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Všechny obviněné lidi stíhá policie na svobodě. Hrozí jim od dvou do osmi let vězení. Případ dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám