Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který zmlátil plavčíka v Kojetíně

– Přerov
Právo, Miloslav Hradil

Přerovští policisté obvinili z několika trestných činů šestadvacetiletého muže, který na počátku srpna fyzicky napadl plavčíka na koupališti v Kojetíně na Přerovsku. Plavčík se ze zranění léčil tři týdny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál 4. srpna. „Muž plavčíka napadl několika údery pěstí do brady. Ten upadl na chodník, kde ho útočník ještě několikrát kopl do oblasti hrudníku a břicha. Při odchodu mu ještě vyhrožoval,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muži, který byl obviněn z výtržnictví, ublížení na zdraví a z nebezpečného vyhrožování, hrozí až tři roky vězení. „Na místě byly přítomné také dvě ženy, které na poškozeného fyzicky zaútočily. Jejich jednání je kvalifikováno jako přestupek proti občanskému soužití a bude postoupeno k projednání na Městský úřad v Kojetíně,“ uvedla mluvčí.

K napadení došlo poté, co plavčík vykázal z vody chlapce, který i přes napomenutí nerespektoval zákaz a skákal do bazénu z boční strany. To se nelíbilo příbuzným chlapce, kteří pak na plavčíka zaútočili. Sám chlapec prý ještě předtím plavčíkovi vyhrožoval, že na něj zavolá rodiče.

Napadený při útoku utrpěl otřes mozku a zhmožděniny po těle. Pomohli mu návštěvníci koupaliště spolu s druhým plavčíkem, který přivolal pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám