Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který dal před dům hejtmana šibenici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie vypátrala muže, který se vyšetřovatelům přiznal, že umístil letos v lednu před dům hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka (ANO) zmenšenou šibenici s nápisem vlastizrádce. Kriminalisté 30letého muže obvinili z nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí až jeden rok vězení.

Foto: Twitter Ivo Vondráka

Umístění šibenice před domem hejtmana Ivo Vondráka vyšetřovala policie

Článek

O vývoji v případu ve středu informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže za přečin nebezpečné vyhrožování. Obviněný na konci letošního ledna umístil před vstup do domu na Opavsku šibenici s výhrůžnými texty, které souvisely s výkonem funkce jednoho z poškozených, který je veřejně činnou osobou,“ uvedla mluvčí s tím, že se muž přiznal poté, kdy na něj měla policie řadu důkazů.

Co se týče jmen, Jiroušková podrobnosti nesdělila, je ale zřejmé, že se jedná o incident před Vondrákovým domem z konce ledna.

Zeman: Demonstranty se šibenicemi měla policie „zhaftnout“

Domácí

Hejtman tehdy o výhrůžce informoval na Twitteru, na šibenici ho upozornila sousedka.

„Tak jsem to vyfotil, sundal a ve čtvrtek to předám policii, která za mnou přijede i kvůli jiným výhrůžkám,“ popsal Právu v lednu Vondrák s tím, že podle sousedů měl autor šibenice přijet před dům autem.

Policisté vyšetřují i další případ, v němž figuruje maketa šibenice, připomněla ČTK - v září během hokejového zápasu Zlína se Vsetínem fanoušci zlínského klubu pronesli do hlediště maketu šibenice s oběšencem a plachtu s výhrůžkami soupeři.

Makety šibenic letos v lednu vztyčili na demonstraci na Malostranském náměstí v Praze také odpůrci přijetí novely pandemického zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám