Hlavní obsah

Policie obvinila motorkáře za smrt kynoložky na pražském Smíchově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté v těchto dnech obvinili 40letého motorkáře, který podle nich zavinil tragickou smrt kynoložky loni na podzim. Na dotaz Novinek to uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Ženu tehdy srazil i s jejím psem, ani jeden střet nepřežil.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář srazil v Praze chodkyniVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Podle kriminalistů se řidič nechoval dostatečně ohleduplně a ukázněně, nevěnoval se plně řízení a jel vyšší než povolenou rychlostí,“ sdělil Daněk.

Policisté ho obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který mu hrozí až tříleté vězení. Vyšetřování nadále pokračuje.

Srážku s motorkářem na Smíchově nepřežila kynoložka

Krimi

Nehoda se stala 8. listopadu ráno na Hořejším nábřeží na Smíchově. Vážně zraněnou ženu zdravotníci marně oživovali zhruba půl hodiny, lékař pak musel konstatovat smrt. Motorkář skončil s vážně zraněným hrudníkem v nemocnici.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Motorkář srazil v Praze chodkyni

Kynologové následně uvedli, že obětí nehody je jejich mladá kolegyně a rovněž matka dvou dětí. Žena podle nich cvičila psy určené k vyhledávání přeživších při katastrofách.

Nehodu nepřežil ani pes Charlie, kterého prý vychovávala poté, kdy se jí podařilo dostat zvíře ze špatných podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám