Hlavní obsah

Policie obvinila Karlose Vémolu. Kvůli tygřímu mláděti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středočeská policie obvinila z trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy zápasníka MMA Karlose Vémolu. Podle kriminalistů si pořídil mládě bílého tygra bez povolení.

Foto: Instagram/Karlos Vémola

Karlos Vémola

Článek

O případu informoval ve středu server extra.cz s tím, že v případu byly obviněny ještě další čtyři osoby. Server zmiňuje, že si Vémola tygra pořídil v květnu 2022 a byl si vědom toho, že nebude moct zákonným způsobem prokázat jeho původ.

Koupil si ho údajně od kamarádů, zaplatil za něj 145 tisíc korun. Podle extra.cz je možné, že policie trestní stíhání ještě rozšíří, protože není jasný osud dalších mláďat, která měl údajně Vémola vlastnit. Sám Vémola všechna obvinění odmítl.

Mluvčí policie Vlasta Suchánková vyšetřování potvrdila, ale detaily neuvedla. „V tuto chvíli mohu sdělit pouze to, že se případem zabýváme, ale v této fázi nemůžeme být bohužel konkrétnější. Informace sdělíme v okamžiku, kdy nám to okolnosti řízení dovolí,“ řekla Novinkám Suchánková.

Každý, kdo chce doma chovat chráněného živočicha, musí mít podle zákona výjimku. A to i v případě, že jde o jakoukoliv manipulaci se zvířetem, nebo i v případě, že jde o uhynulé zvíře. Pamatuje na to také mezinárodní úmluva o chráněných druzích CITES, která chrání na 5000 živočichů. Tygři jsou v nejpřísnější kategorii.

MMA: Per se, mlať, kopej, ale nekousej

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám