Hlavní obsah

Policie obvinila dva muže, kteří šířili lži o unášení dětí Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Za šíření fám o tom, že Ukrajinci v Rokycanech unášejí romské děti, a kvůli výzvám k násilí proti těmto cizincům obvinili ve čtvrtek rokycanští policisté dva muže. Viní je z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Jednoho z mužů viní také z šíření poplašné zprávy.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zvěstmi o údajném únosu dětí se kriminalisté zabývali od poloviny července. Na internetu se objevilo tvrzení, že v Rokycanech se Ukrajinci pokusili unést dítě, které se ale vyškublo a uteklo.

Na věc podle příspěvku na sociální síti údajně upozornil Vietnamec, který vše před obchodem viděl. Policie hned v létě uvedla, že žádný únos se nestal a že se příspěvky na sociálních sítích zabývá.

Podle dřívějších informací u dvojice policie neshledala důvody ke stíhání za šíření poplašné zprávy. Nyní ale kvůli příspěvkům dvaatřicetiletého a šestatřicetiletého muže nakonec přece jen obvinila. Co bylo důvodem k obratu v případu, policisté neupřesnili.

Auto, které krade děti? Policie vyvrací fámu o dodávce na Karlovarsku

Krimi

„Mladší z mužů na sociální síti umístil a zveřejnil pod svůj profil na základě svých domněnek, neověřených a nepodložených informací příspěvek mířený proti zde žijícím cizincům. Podle jeho vyjádření se měli cizinci pokusit unést v Rokycanech dítě. Starší podezřelý muž na svém profilu na tento příspěvek reagoval svým komentářem, ve kterém nabádal k násilí proti těmto cizincům,“ informovala o vývoji v případu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté obvinili muže, který zveřejnil lež o pokusu Ukrajince znásilnit dívku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám