Hlavní obsah

Policie nenašla pachatele bombového útoku, při kterém zemřel manažer firmy na Berounsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Policie odložila případ výbuchu ve firmě Albixon na Berounsku, kde v roce 2014 zemřel manažer a těžce byla zraněna také recepční firmy. Na dotaz Novinek to ve středu řekla mluvčí policie Jana Dětská.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v beranici přinesl balíček na poštu. Archivní videoVideo: Policie ČR

 
Článek

Ačkoli se policii podařilo zajistit a zveřejnit fotografii a video muže, který poslal balíček s výbušninou, k pachateli ji to nedovedlo.

„Případ je formálně od loňska odložen, jelikož se zatím nepodařilo zjistit osobu pachatele. Pokud by se objevily jakékoli nové skutečnosti, vedoucí k jeho ztotožnění, budou se krajští kriminalisté případem i nadále zabývat,“ uvedla Dětská.

Pokud by občané měli nějaké nové poznatky, mohou je kdykoliv zavolat na linku 158. Kriminalisté podle Dětské pátrali pouze na našem území.

Foto: Policie ČR

Záběry z poničených prostor firmy po výbuchu balíčku

Výbuch firmou otřásl v lednu 2014 dopoledne poté, co byl do kanceláře doručen balíček. Třiačtyřicetiletý provozní ředitel a otec dvou dívek zemřel a zraněna byla také 37letá recepční. Vyšetřování následně ukázalo, že útok nesměřoval na firmu, ale pouze na manažera. Ten balíček také otevřel. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Snímek z kamery z pošty v Praze-Stodůlkách, který podle policie ukazuje odesílatele balíčku.

Jak kriminalisté zjistili, bomba byla podána na poště v Praze-Stodůlkách o dva dny dříve. Policisté později zveřejnili video, které zachycuje muže, jenž zásilku podal. Ani několik desítek svědectví ale nepomohlo ve vyšetřování, proto firma vypsala odměnu 500 tisíc korun za informace vedoucí k dopadení pachatele.

Experti zjistili, že šlo o podomácky vyrobenou výbušninu. Byla zajištěna, aby neexplodovala při manipulaci na poště nebo dopravě, iniciace výbušniny byla až po otevření. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám