Hlavní obsah

Při výbuchu na Berounsku zemřel provozní ředitel firmy

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Balíček, který ve středu explodoval ve firmě Albixon v Osově na Berounsku, byl určen pro provozního ředitele firmy. Ten při výbuchu zemřel. Zásilka byla odeslána z pošty v Praze-Stodůlkách a kriminalisté znají podobu odesílatele.

Foto: Policie ČR

Snímek z kamery z pošty v Praze-Stodůlkách, který podle policie ukazuje odesílatele balíčku.

Článek

„Vyšetřováním se zjistilo, že výbuch způsobil nástražný výbušný systém v balíčku, který byl do firmy doručen již v úterý. Provozní ředitel firmy zásilku otevřel o den později a tím inicioval explozi, po které zemřel,“ řekl na tiskové konferenci Michal Mazánek, náměstek krajského ředitele pro vyšetřování.

Při výbuchu byla těžce zraněna ještě žena a lehce muž. V době exploze se ve firmě nacházelo asi 20 zaměstnanců.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči na místě výbuchu

Podle policie byl balíček odeslán v pondělí z pošty v Praze-Stodůlkách. Kriminalisté mají k dispozici kamerové záznamy, na nichž je odesílatel zachycen, a pátrají po něm.

Místo výbuchu v Osově na Berounsku Video: Jiří Forman, Novinky

Motiv činu je zatím nejasný, policisté pracují s několika verzemi, konkrétní ale být nechtěli. Případ zatím vyšetřují jako obecné ohrožení, pachateli hrozí až výjimečný trest.

Foto: Policie ČR

Záběry z poničených prostor firmy po výbuchu balíčku

Žena byla vážně zraněna

Odesilatel byl ve věku 40–50 let, 175 centimetrů vysoký, zavalitější s větším břichem. Mluvil česky a oblečen byl do kožené bundy. Měl koženou čepici, která připomíná leteckou kuklu, a na očích měl brýle.

Foto: Policie ČR

Záběry z poničených prostor firmy po výbuchu balíčku

Výbuch ve firmě Albixon, která vyrábí bazény, nastal ve středu kolem 10:30. Na místo kromě hasičů vyjel také pyrotechnik.

Foto: Policie ČR

Záběry z poničených prostor firmy po výbuchu balíčku

Záchranná služba odvezla do nemocnice 37letou ženu, která utrpěla mnohočetná poranění břicha, hrudníku a dolních končetin a popáleniny v obličeji. Ošetřen byl také mladý muž, který si stěžoval, že má zalehlé uši.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám