Hlavní obsah

Policie našla sochu Jara rozřezanou

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Po více jak týdenním pátrání nalezla policie zbytky sochy, která byla ukradena v Mariánských Lázních z parku u Ferdinandova pramene. Jak se potvrdilo, krádež mají na svědomí zloději kovů.

Foto: František Kšajt, Právo

Sochu Jaro z Mariánských Lázní zloději kovů už rozřezali.

Článek

Sochu od známého mariánskolázeňského sochaře Vítězslava Eibla v hodnotě víc jak 400 000 Kč již ale stačili rozřezat. Právu to potvrdil sám sochař, kterého o tom informovali mariánskolázeňští policisté.

Rozřezaná bronzová socha dívčího aktu s názvem Jaro měřila 165 cm a její váha činila 140 kg. „Bohužel mi policie oznámila, že už je socha rozšmelcovaná,“ uvedl pro Právo sochař Vítězslav Eibl.

Podle informací Práva se policii podařilo pachatele, který se pokusil rozřezanou sochu prodat ve sběrně, již dopadnout. Hrozí mu několikaleté vězení za spáchání trestného činu krádeže.

„Věc je stále v šetření kriminalistů. Z taktických důvodů proto nelze zatím uvádět bližší informace,“ prohlásila v pondělí v poledne mluvčí policie Martina Hrušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám