Hlavní obsah

Policie našla auto, které srazilo na dálnici muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PELHŘIMOV

Policie již našla vozidlo, které v pátek v noci srazilo na dálnici D1 u Humpolce muže. Řidič stříbrného Renaultu Megane bez poskytnutí pomoci ujel. Těžce zraněný řidič kamiónu, který zřejmě přebíhal dálnici, zemřel. Jeho tělo našli až ráno projíždějící lidé.

Článek

Třiapadesátiletý řidič kamiónu přecházel na 89. kilometru dálnici. Nehoda se stala někdy mezi druhou a pátou hodinou ranní ve směru na Brno.

Jak uvedl mluvčí pelhřimovské policie, sražený muž měl spolu se svým kolegou přespávat na odpočívadle u motorestu Truc Bába. Večer měli na voze poruchu, která se jim nepodařila opravit. Motorest má v noci zavřeno a řidič si šel nejspíše koupit pití nebo cigarety k čerpací benzinové stanici na druhé straně, dodal mluvčí.

Podle policie muže srazil řidič Renaultu Megane roku výroby 2003 stříbrné barvy. Vůz má na levé straně poškozen nárazník, přední světlomet a uražené zrcátko. Policie žádá svědky, kteří mají informace o nehodě či poškozeném vozu, aby volali na linku 158.

Auto nalezeno, řidič nejasný

Mrtvolu na vozovce po rozednění objevil řidič kamiónu, jenž ve vysílačce slyšel varování svého kolegy, že v daném kilometru uviděl něco ležet na silnici. Protože místo už minul, na sjezdu se obrátil a po návratu na dálnici objevil nejdříve tělo u svodidel, na druhé straně potom jednu z končetin, informoval jeden z kriminalistů.

Po vlnách éteru se potom začala šířit výzva policie a řidiči sledovali poškozená auta. Podezřelý vůz, jenž odpovídal popisu, uviděl projíždět ulicemi Brna další řidič. Policie následně zadržela majitelku vozu, jež byla podrobena výslechu.

Podle jihomoravské policejní mluvčí zatím nelze mluvit o zadržení viníka tragédie. "Zatím nevíme, kdo vůz řídil. Provedeny musejí být i expertizy," řekla kolem 13:00 ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám