Hlavní obsah

Policie na jihu Moravy má nového rekordmana. Muž za volantem nadýchal šest promile

Vyškov

Rekordmana za volantem chytili v úterý policisté na Vyškovsku. Při dechové zkoušce mu naměřili šest promile alkoholu v dechu a okamžitě přivolali záchrannou službu.

Rekordman se šesti promileVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídku nedaleko Rousínova zaujala modrá škoda, která měla prázdné přední kolo. Řidič si navíc na silnici počínal značně nebezpečně, kličkoval ze strany na stranu. Šoféra se proto rozhodli zastavit.

Namol opilý řidič narážel do aut na Táborsku

Krimi

„Zjevně podnapilého muže policisté vyzvali k dechové zkoušce, ale výsledná hodnota jim doslova vyrazila dech. Přístroj totiž ukázal šest promile alkoholu v dechu, což je považováno za život ohrožující hladinu,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala s tím, že muž patří mezi rekordmana na Vyškovsku.

Opilý cizinec se po nehodě skryl v kukuřici, policie na něj poslala psa

Krimi

Policisté proto přivolali záchrannou službu, která muže převezla na jednotku intenzivní péče. Po důkladném vystřízlivění může počítat s obviněním z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s možností strávení několika let ve vězení.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Foto: Policie ČR

Rekordman se šesti promile

Foto: Policie ČR

Proražená penumatika

Reklama

Výběr článků

Načítám