Hlavní obsah

Policie hledá svědky střelby na pražském Zličíně

– Praha

Policisté vyšetřují páteční střelbu před obchodním centrem na Zličíně jako pokus o vraždu. Hledají svědky, kteří v pátek večer parkovali před obchodem Globus.

Foto: Novinky

Místo na parkovišti, kde se střílelo

Článek

Na místě střelby zůstal zraněný sedmačtyřicetiletý muž, měl pět střelných poranění, skupina útočníků se rozutekla, policisté tři zadrželi.

Podle svědků se do konfliktu zapojili cizinci.

"Naše posádky převezly do nemocnice muže, který utrpěl střelná poranění v oblasti ramene a lýtka. V době předání byl pacient při vědomí," sdělil už v pátek mluvčí záchranné služby Dominik Horn. Mužova zranění nejsou vážná.

Policie hledá svědky, kteří v pátek mezi 19:15 a 19:42 parkovali před obchodním centrem Globus na Zličíně. „Existuje tak velká pravděpodobnost, že někteří ze zákazníků mohou policii poskytnout cenné svědectví," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Lidé, kteří před obchodním domem v tuto dobu parkovali, by měli zavolat na policejní tísňovou linku 158, a to i v případě, že nebyli svědky střelby. "Svým odpovědným přístupem tak usnadní kriminalistům práci a vyhnou se následnému předvolání k podání vysvětlení," dodala Zoulová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám