Hlavní obsah

Policie hledá svědka v případu otrávených psů na Orlickoústecku

Ústí nad Orlicí

Policisté na Orlickoústecku hledají důležitého svědka v případu otrav psů, které tamní region sužovaly na konci minulého roku. Policie zdokumentovala dvě desítky otrávených zvířat. Muž by policii mohl pomoci při vyšetřování.

Policie hledá svědka k případuVideo: Policie ČR

 
Článek

Kamera natočila svědka – cyklistu – 13. prosince odpoledne v obci Čenkovice. „Může jít jak o místního občana, tak například o turistu. Pokud byste muže na videozáznamu poznali, kontaktujte linku 158,“ požádala mluvčí policie Markéta Janovská.

Policie kromě počtu otrávených zvířat žádné nové zprávy k vyšetřování nezveřejnila.

Na Orlickoústecku někdo tráví psy a kočky

Krimi

Pohozené otrávené návnady nebo otrávené psy nacházeli místní občané především v listopadu a v prosinci. Travič řádil jak v Čenkovicích, tak na Kralicku. Používal otrávené návnady s vysoce účinným nervově paralytickým jedem. Otrávené návnady byly například ve špekových knedlících a mase. Jednu z návnad našel na zahradě muž, jenž má psy uzavřené v kotci.

Neznámý travič z Kralicka stále rozhazuje návnady. Našli je i na zahradě

Krimi

Zvířata otrávená jedem Stutox II používaném v mnohem nižších koncentracích k hubení hlodavců umírala za hlasitého nářku vyvolaného bolestivou smrtelnou křečí. Pošly desítky koček a psů. Smrt nastala do půl hodiny po pozření otrávené návnady. Život psům otrávených vysoce koncentrovaným fosfidem zinku nezachránil ani rychlý veterinární zákrok. „Neměli žádnou šanci,“ řekl v prosinci kralický veterinář David Švestka.

Foto: Policie ČR

Policie hledá svědka k případu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám