Hlavní obsah

Policie hledá nebezpečného muže, který nenastoupil trest za pokus o vraždu

Novinky, kub

Kriminalisté pátrají po 67letém Janu Šimákovi, kterého Vrchní soud v Praze poslal loni v červenci pravomocně na osm let do vězení za pokus o vraždu, nedovolené ozbrojování a porušování domovní svobody. Šimák střílel na svého souseda a napadl ho kladivem, důvodem sporu měla být prošlápnutá karoserie u auta. Do vězení dosud nenastoupil.

Foto: Policie ČR

Jan Šimák

Článek

Kriminalisté odsouzeného muže hledají již několik měsíců. U vrchního soudu byl loni se svým advokátem, nebyl vzat do vazby.

„Nenastoupil do vězení, kam byl odsouzen na osm let za vraždu ve stadiu pokusu, nedovolené ozbrojování a porušování domovní svobody. Jestli má někdo informace o hledaném muži a ví, kde se zdržuje nebo skrývá, ať se ozve na linku 158. Muž by mohl být nebezpečný,” sdělil v pátek mluvčí policie Jan Daněk.

Krvavý incident se odehrál v létě 2018 v chatové osadě ve Všenorech v Praze-západ, kde se Šimák vydal v noci ke svému sousedovi. Oblékl se do pracovního oděvu, vybavil se čelovkou, původně plynovou pistolí (kterou si nelegálně upravil na střelnou zbraň kategorie A) a kladivem.

Souseda postřelil a mlátil kladivem. Do vězení ale nenastoupil

Krimi

V obývacím pokoji na svého o tři roky mladšího souseda se slovy „ty jsi mi prošlápl auto“ vystřelil, čímž mu roztříštil chrup. Na to muž reagoval: „Ty jsi mi prostřelil hubu.“

BEZ KOMENTÁŘE: Odsouzený Šimák odchází se svým advokátem z jednání (24. července 2019)Video: Novinky

Následovala rvačka, která se dostala až na terasu před chatu a během níž Šimák muže vzal navíc kladivem po hlavě a do žeber.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám