Hlavní obsah

Policie hledá možné české oběti britského pedofila

Právo, rak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká policie se snaží zmapovat život jednadvacetiletého Brita, kterého zatkla minulý týden v Praze. Patrick M. Burnell se poslední dva roky skrýval v Česku a kriminalisté musí zjistit, zda se u nás nedopouštěl sexuálního násilí na nezletilých dívkách. Právě za to, ale i za dětskou pornografii mu v Británii hrozí doživotí.

Článek

Nyní proto porovnávají případy z Británie, které má mladík na svědomí, se zločiny se stejnými rysy, jež se staly u nás.

"Pak se bude prověřovat, zda se v daný čas pohyboval v daném místě a tudíž by mohl být podezřelý,“ vysvětlil v neděli Právu Ladislav Kadeřábek, šéf pátračů na policejním prezídiu.

Zopakoval ale, že česká policie zatím nemá žádné indicie, že by existovaly české oběti tohoto devianta.

Cizinec, který první zločin spáchal už v šestnácti letech, se v Česku snažil být co nejméně nápadný. Dokonce se chystal znovu zmizet v zahraničí.

"V podsvětí známý nebyl. Zatím nevíme o tom, že by vyvíjel nějakou aktivitu. Víceméně se pohyboval po Praze,“ řekl Kadeřábek. Žil sám v pronajatém bytě v Praze 10, sousedů se stranil. Ven příliš nevycházel. Přesto ho nakonec česká policie vypátrala a na základě eurozatykače v úterý pozdě večer zatkla u něj doma.

Sice nejprve dělal, že v bytě nikdo není, ale prozradily ho klíče v zámku. Na výzvy policistů v češtině a angličtině nereagoval, proto vyrazili dveře. Pak už se Burnell nebránil. Nyní čeká ve vazbě v pražské pankrácké věznici na rozhodnutí soudu, který má v nejbližších dnech rozhodnout o jeho vydání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám