Hlavní obsah

Policie hledá fantoma prodejen. Vybere peníze za zboží a zmizí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po falešném dodavateli pátrají pražští policisté, který navštěvuje provozovny s tím, že přivezl zboží. Když dostane zaplaceno, zmizí, aniž by předal slíbené věci. Podvodník se neomezuje jen na hlavní město, ale zkušenosti s ním mají i v jiných částech republiky. Policisté hledají pachatele, ale i další poškozené.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledá důležitého svědkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Pátrání odstartovala dvě oznámení, která policie přijala v polovině května v pražském Karlíně. Oba oznamovatelé se shodli v tom, že je navštívil asi 40letý muž, který měl přivézt zboží. Dodavatel byl suverénní a obchodníci neměli žádný důvod k pochybnostem.

„Muž zavolal majiteli provozovny a oslovoval ho jménem. Sdělil mu informaci, že je na místě i se zbožím, které stačí už jen zaplatit, a bude vydáno. Jeho konání bylo natolik přesvědčivé, že mu bez okolků požadovanou částku vydali a čekali, až zaplacené zboží přinese,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Policie hledá svědka.

Zboží se však nedočkali a dodavatele také ne. Při vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že podobné případy se odehrály také na Rakovnicku a Mostecku. Škodu policie zatím vyčíslila na 10 tisíc korun. Poškozených ovšem může být víc, a tak policisté prosí ostatní případné podvedené, aby se přihlásili.

Přijmou také informace o muži, který je zachycený na videozáznamu. „Je pravděpodobné, že by nám svým svědectvím mohl pomoci k objasnění těchto případů. Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ konstatoval Rybanský s tím, že případ je prošetřován jako trestný čin podvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám