Hlavní obsah

Policie hledá dvouletého a pětiletého chlapce. I jejich otce a matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté vyhlásili pátrání po dvouletém Feruzovi Pytlounovi a jeho pětiletém bratrovi Pavlovi. Jejich otec, s nímž byli na vycházce, je nevrátil zpět do azylového centra v Liberci. Po otci, 45letém Pavlu Pytlounovi, je také vyhlášeno pátrání. Po chlapcích policie pátrá v rámci systému Dítě v ohrožení.

Foto: Policie ČR, Novinky

Pavel Pytloun (vlevo) a Feruz Pytloun

Článek

Chlapci byli do azylového zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc umístěni na základě rozhodnutí soudu, který současně výrazně omezil styk rodičů s dětmi. Otec je ve středu ze zařízení vyzvedl v 17:00 hodin za účelem společné procházky, z níž se měla trojice vrátit v 19:00 hodin, což se nestalo.

Policie později uvedla, že s trojicí může být také matka. „Zdá se, že se ke svému partnerovi Pavlu Pytlounovi a svým dětem připojila jejich matka 36letá Alina Sosliuk. Pátráme i po ní. Fotografie nemusí zcela odpovídat jejímu aktuálnímu vzhledu,“ konstatovali policisté.

Foto: Policie ČR

Hledaná matka

Pětiletý Pavel Pytloun je asi 116 centimetrů vysoký, má světlé rovné vlasy a modré oči. Chlapec odešel z azylového zařízení v modré mikině a v šedých teplákách. Na nohou měl šedé boty a na hlavě červenou kšiltovou čepici s motivem filmu Auta. Chlapec podle policie trpí poruchou autistického spektra.

Jeho dvouletý bratr Feruz Pytloun je zhruba 92 centimetrů vysoký, má světlé vlasy a modré oči. Na pravé ruce má jizvu. Z azylového zařízení odešel ustrojený do modré mikiny a v šedých tepláků. Na nohou měl sportovní boty značky Puma a na hlavě modrou kšiltovou čepici s motivem filmu Tlapková patrola.

Otec dětí, po němž policie taktéž pátrá, má bydliště ve Starých Křečanech na Děčínsku.

Lidé, kteří děti či muže spatří, mají okamžitě volat na linku 158.

Foto: Policie ČR

45letý Pavel Pytloun

Reklama

Výběr článků

Načítám