Hlavní obsah

Policie dopadla muže podezřelého, že chtěl znásilnit studentku ve Zlíně

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Osmapadesátiletého muže ze Zlínska, který byl podezřelý z toho, že se pokusil znásilnit sedmnáctiletou studentku, dopadli zlínští kriminalisté. Pomohlo jim, že zveřejnili přibližnou podobu pachatele, a také informace od další ženy, po které muž chtěl pohlavní styk jen krátce po napadení mladé dívky. Muž byl nakonec obviněný z omezování osobní svobody.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ilustrační foto

Článek

K události došlo ve Zlíně v úterý 25. října v půl šesté ráno. Muž zastavil sedmnáctiletou studentku, chytil ji za ruce a chtěl po ní pohlavní styk.

„Dívka několikrát řekla, že zavolá policii, a když začala křičet, muž ji pustil a odešel,“ popsala ve středu mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Po několika dnech od oznámení jsme zveřejnili pravděpodobnou podobu muže podezřelého z pokusu o znásilnění a obdrželi jsme několik poznatků k jeho možné totožnosti,“ uvedla mluvčí.

Pomohlo další svědectví

Policii se současně přihlásila další žena, která šla v tentýž den v šest hodin ráno parkem u autobusového nádraží ve Zlíně. Tam ji oslovil starší muž a chtěl po ní pohlavní styk.

Podle popisu útočníka i jeho oblečení se jednalo o stejného člověka, který žádal sex po sedmnáctileté dívce půl hodiny předtím.

„Pátráním, ověřením všech získaných poznatků i prověřením záznamů z kamerových systémů se kriminalistům podařilo ustanovit muže, který odpovídal popisu obou žen. Policisté ho zadrželi a umístili ho do policejní cely. Po zjištění bližších okolností kriminalisté trestný čin pokus o znásilnění překvalifikovali na trestný čin omezování osobní svobody a muže obvinili,“ řekla Monika Kozumplíková.

V případě uznání viny a odsouzení by mohl dosud netrestaný muž strávit až dva roky za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám