Hlavní obsah

Policie dopadla mezinárodně hledaného muže, státní zástupkyně ho hned pustila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté z dálničního oddělení v Rudné u Prahy v minulých dnech zatkli Čecha, na kterého byl kvůli krádežím aut a přívěsů v zahraničí vydán mezinárodní zatykač. Po několika hodinách ve vazbě jej však státní zástupkyně Miloslava Zagarová propustila na svobodu. Informaci přinesla TV Prima.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté na plzeňské dálnici zastavili vozidlo, které překročilo povolenou rychlost, když mu radar naměřil přes 170 km/h. Při kontrole zjistili, že auto řídí muž, na něhož vídeňské státní zastupitelství vydalo Evropský zatýkací rozkaz. Měl být členem gangu, který převážně v Linci kradl auta a přívěsy, a před zákonem utíkal několik let. V Rakousku mu hrozí deset let vězení.

Muž byl převezen do Prahy do cely předběžného zadržení, odkud byl však následně zase propuštěn na svobodu.

„Neshledala jsem důvody vazby,“ uvedla státní zástupkyně Zagarová. Na otázku TV Prima, zda se muž písemně zavázal, že bude docházet k úkonům trestního řízení, odpověděla: „V době, kdy jsem to rozhodovala, jsem takový slib neviděla.“

Podle informací televize má muž styky v zahraničí a je pravděpodobné, že se bude snažit před spravedlností utéci. Podle detektivů navíc mezinárodně hledaná osoba rozhodně nebývá propuštěna.

Reklama

Výběr článků

Načítám