Hlavní obsah

Policie dopadla dvojici, která věznila a nutila k prostituci několik žen

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Mladistvá dívka z Karvinska žila možná až měsíc v otroctví, zamčená v bytě, kde ji její věznitelé nutili k prostituci. A nebyla sama. Kriminalistům se podařilo nakonec odhalit několik bytů v Karviné, které měli pod kontrolou dva muži.

Článek

Policisté je v listopadu zatkli po desetidenním vyšetřování od podání trestního oznámení. Podrobnosti případu vyšly najevo až nyní.

Policie novodobé otrokáře, dva muže ve věku 31 a 24 let, obvinila z trestných činů obchodování s lidmi a kuplířství. Soudce na oba uvalil vazbu.

Dívka, která zhruba v polovině října odešla z výchovného ústavu, zřejmě znala oba muže z dřívější doby. „Pod příslibem bláhového pohodového života ji odvezli a schovali v bytě na území Karvinska. Tam ji drželi pod psychickým i fyzickým nátlakem, byt byl nepřetržitě střežen a hlídán,“ popsal Pavel Václavík z Krajského ředitelství Policie Severomoravského kraje.

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že dívka měla denně sexuálně uspokojit tři až čtyři klienty. „Veškeré peníze, jednalo se o několik desítek tisíc korun, musela odevzdat šéfovi skupiny,“ dodal vyšetřovatel.

Podle Václavíka i jeho nadřízeného Mariana Ulehly bylo bytů, které pachatelé vedli, a ve kterých se poskytovaly sexuální služby, více. Všechny jsou na území Karviné nebo okolních měst či obcí.

Policisté šetřili trestní oznámení zhruba deset dní a v noci z 11. na 12. listopadu oba muže zadržela zásahová jednotka. „Ve čtvrtek 12. listopadu byli oba obviněni,“ dodal Václavík s tím, že oběma mužům hrozí trest od pěti do 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám