Hlavní obsah

Policie děkuje dvojici sprejerů v Praze za kvalitní video. Natáčeli se kamerou, utekli ale bez ní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lepší stopy už po sobě nemohla na místě činu zanechat dvojice sprejerů v Praze, kteří se natáčeli při vytváření mnohametrového nápisu na vlak stojící na nádraží. Znenadání je vyrušil zaměstnanec drah, který byl uvnitř soupravy, aniž o něm měli tušení. Mladíci sice stihli z místa utéct, svou kameru tam ale nechali i se záznamem. Policie po nich pátrá.

Sprejeři po sobě zanechali kameruVideo: Policie ČR

 
Článek

Dvojice minulý týden v pondělí vyrazila sprejovat vlak na odstavné koleji na Masarykově nádraží.

„Vybrali si jednu ze souprav a během několika málo minut ji posprejovali přibližně sedmimetrovým nápisem. Svou ‚práci‘ však nestihli dokončit, protože si nevšimli, že uvnitř vagonu je jeden ze zaměstnanců drah, který na ně po chvíli vyběhl,“ informoval v úterý o incidentu mluvčí policie Richard Hrdina.

Zmíněnou situaci přitom policie nemusela dát dohromady podle svědecké výpovědi, ale celou ji mohla zhlédnout na videozáznamu z kamery, kterou po sobě dvojice na místě nechala. Mladíci si původně samotnou akci natáčeli kamerou umístěnou na zemi.

Sprejer počmáral zámek Opočno

Krimi

Právě na záznamu, který policie rovněž k případu zveřejnila, mladíci nejdřív opatrně vybírali místo ke sprejování, načež za neustálého rozhlížení se kolem sebe vytvářeli nápis, v čemž je ale vyrušily otevírající se dveře vagonu a v nich nastartovaný zaměstnanec drah.

Při následném úprku mladíci zmizeli v ulicích města, přičemž po sobě zanechali škodu za bezmála deset tisíc korun.

„Policisté z místního oddělení Masarykovo nádraží zajistili kamerové záznamy a s oběma muži by velmi rádi mluvili. Zaprvé, aby jim poděkovali za velmi kvalitní záznamy, které pocházejí z jejich kamery, již nechali na místě, a zadruhé, aby je obvinili z trestného činu,“ zmínil Hrdina s tím, že sami podezřelí, případně svědci s informacemi, se mají ozvat na linku 158.

„V případě dopadení a odsouzení za trestný čin poškození cizí věci jim hrozí až jeden rok za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Sprejeři po sobě zanechali kameru

Dvojice posprejovala zeď hřbitova v Českých Budějovicích

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám