Hlavní obsah

Policie chce předat stíhání Spyry do Německa

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Polský lobbista Jacek Spyra se zřejmě nemusí obávat, že bude nadále vyšetřován českou policií a případně postaven před český soud pro bankovní podvod a pokus o podvod ve spolupachatelství za skoro čtvrt miliardy korun. Podobné obavy z české policie a soudů asi nemusejí mít ani dva další spoluobvinění - Oldřich Vicherek a Hartmut Rupp (německý občan). Policisté z pražské hospodářské kriminálky totiž dospěli k závěru, že by se případ měl vyšetřovat v Německu.

Článek

"V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že podvodné jednání směřovalo k obchodním partnerům v Německu, kdy jeden z obviněných je už v Německu stíhán. Z naší strany byl proto podán návrh na pražské městské státní zastupitelství o postoupení celé věci do Německa," odpověděla v pátek na dotazy Práva mluvčí pražské policie Daniela Razímová.

Mluvčí pražského zastupitelství Martin Omelka se s policejním sdělením nespokojil. "Nebyl nám doručen návrh na předání trestního stíhání do Německa. V předkládací zprávě předaného spisového materiálu je pouze uvedeno, že by bylo vhodné předání do Německa. Dozorový státní zástupce po prověrce zváží další postup," vysvětlil Omelka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám