Hlavní obsah

Policie: bytaři si nakradli 15 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalistům se v úterý podařilo zadržet trojici podezřelých mužů z Benešovska, kteří prý vykradli 51 bytů. "Škoda se blíží patnácti miliónům korun," informoval Novinky ve středu policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Článek

Od srpna loňského roku měli muži vykrást 51 bytů a domů v Praze a v okresech Litoměřice a Kutná Hora. Všude zanechali téměř totožné stopy.

"Kriminalisté po vyhodnocení všech případů došli k závěru, že vloupání provádí jeden člověk, který si předem vše pečlivě připraví. Všechny získané poznatky je přivedly na stopu dvaačtyřicetiletému muži z Benešovska. Jak se později ukázalo, měl na svědomí celkem čtyřiatřicet případů," řekl Bernášek.

Muž byl pomyslným mozkem celé skupinky, byty tipoval, ale současně vloupání i připravoval. Mimo to zajišťoval i následný odprodej odcizených věcí. Celková škoda, kterou trio ve všech jednapadesáti zadokumentovaných případech napáchalo, činí přibližně 14,9 miliónu korun.

V souvislosti se zatýkáním policisté zabavili i tři střelné zbraně, muži je ale neměli u sebe. Všichni jsou obviněni a padl i návrh na vazbu. Vzhledem k napáchané škodě jim hrozí až dvanáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám