Hlavní obsah

Policejní honička ve sněhové vánici u Říčan skončila střelbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistům na Říčansku ujížděla v pátek večer opilá řidička. Její pokus o ujetí skončil nedaleko Strašína v důsledku silného sněžení a vlivu alkoholu nehodou a následnou policejní střelbou.

Policejní honička u Říčan skončila střelbou.Video: Novinky

 
Článek

„Pozornost policejní hlídky upoutalo kličkující vozidlo. Policisté zjistili, že za volantem vozu sedí řidička, která když se ji pokusili zastavit, nedbala výzev k zastavení a začala ujíždět,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Řidička s octavií dojela ve sněhové vánici až ke Strašínu na Praze-východ.

„Zde chtěla předjet autobus jedoucí před ní, zezadu do něj ale nabourala. Poté chtěla pokračovat v ujíždění, policisté proto využili svého oprávnění a použili služební zbraň, kdy na vozidlo opakovaně vystřelili,“ pokračovala policejní mluvčí.

Řidička se ale ani tak nechtěla vzdát a policisté ji museli zpacifikovat. Při nehodě ani při následné střelbě nebyl nikdo zraněn.

„Řidičku policisté podrobili testu na alkohol s pozitivním výsledkem,“ dodala mluvčí.

Silnice byla kvůli vyšetřování na několik hodin uzavřena. Jedna ze střel prošla pátými dveřmi octavie, druhá pak zadním blatníkem. Okolnosti celé události policisté i nadále prošetřují.

Divoká honička na Chebsku: Zdrogovaný mladík bez řidičáku za jízdy vyskočil z auta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám