Hlavní obsah

Policejní honička na Plzeňsku, řidič skončil v zátarasu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pořádný šok zažili ve středu ráno zaměstnanci soukromé firmy sídlící v areálu statku v Plešnici na severním Plzeňsku. V objektu totiž skončil úprk osobního vozidla před policejní hlídkou, kde se řidič neúspěšně pokusil prorazit policejní zátaras. Při události nebyl nikdo zraněn.

Článek

Kolem sedmé hodiny se do statku přiřítil bezmála stokilometrovou rychlostí řidič ve Fordu Fiesta, který měl v patách vozidlo policejní hlídky. Ta ho pronásledovala už od Nýřan, protože ujížděl v kradeném voze a nereagoval na výzvy k zastavení.

"Když ten chlap ve fordu zjistil, že statkem neprojede dál, prudce se na dvoře otočil a snažil se vyjet zpátky vraty, kterými přijel. Policisté mu zatarasili cestu služební fabií, do které vrazil a přitom se převrátil na bok. Z auta pak sám po asi pětiminutovém zdráhání vylezl a dostal pouta. Bylo to jako v nějakém akčním filmu," řekl Právu na místě jeden ze svědků s tím, že zákrok policistů se mu líbil.

Podle Josefa Aubrechta z Okresního policejního ředitelství Plzeň-sever se jednalo o čtyřiatřicetiletého muže, který je podezřelý z majetkové trestné činnosti. "Vozidlo, které řídil, bylo v noci ukradené v Plzni. Uvnitř policisté našli i další věci pocházející z krádeží," upřesnil Aubrecht s tím, že škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám