Hlavní obsah

Policejní auto v Kladně jelo ke rvačce a zabilo chodce

Aktualizováno

Vůz městské policie v úterý pozdě večer v Kladně srazil chodce, který ignoroval rozsvícené majáky a vstoupil do vozovky. Ve středu v noci o tom informovala mluvčí strážníků Markéta Fröhlichová. Muž byl na místě mrtvý.

Foto: policejnidenik.cz

Auto strážníků srazilo na přechodu chodce.

Článek

Nehoda se stala kolem 22.45 v části Kročehlavy v Unhošťské ulici. Auto strážníků jelo se zapnutými majáky k ohlášené rvačce.

„Skupinka čtyř lidí se chystala přecházet silnici, tři se údajně zastavili a jeden pokračoval dál," uvedla mluvčí. Chodcům zároveň dával přednost řidič protijedoucího automobilu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Při tragické nehodě zemřel jednatřicetiletý muž z Kladna, který šel údajně domů z práce. „Zkouška prokázala, že čtyřiatřicetiletý řidič vozu strážníků nebyl pod vlivem alkoholu," řekla mluvčí kladenských policistů Michaela Nováková.

Policisté čekají na výsledky pitvy, které by měly být zhruba do týdne, ale ani sražený muž pravděpodobně pod vlivem alkoholu nebyl. Vyšetřování události pokračuje. Způsobená škoda činí asi 30 tisíc korun. Na místo nehody dorazil také policejní psycholog.

Případ prošetřují kriminalisté jako podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti, za což viníkovi hrozí až šest let vězení

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám