Hlavní obsah

Pokoj vzplál od špatného elektrospotřebiče

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Škodu za minimálně tři čtvrtě miliónu korun způsobil sobotní požár rodinného domku v Opavě-Kateřinkách. Ze tří osob, které byly v tu dobu v budově, musela vyhledat lékařské ošetření jen starší žena, která se nadýchala kouře.

Článek

Plameny zničily obývací pokoj a předsíň. S ohněm bojovaly tři jednotky hasičů. „Na operační středisko hasičů volalo hned několik lidí, protože požár byl v zastavěné oblasti dobře vidět,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Při zásahu museli hasiči využít dýchací techniku. „Přes rychlou lokalizaci požáru během necelé čtvrthodinky, dohašení za hodinu a půl, oheň stačil zničit obývací pokoj, poškodil předsíň a kouř pronikl do dalších dvou pokojů a poškodil také venkovní fasádu domu,“ popsal Kůdela s tím, že hasiči vynesli poškozené vybavení pokoje z domu.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 750 tisíc korun, příčinou požáru byla pravděpodobně technická závada na elektrospotřebiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám