Hlavní obsah

Pohřešovaný sedmnáctiletý chlapec spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC RÁLOVÉ

Policie v pondělí potvrdila, že tělo nalezené v neděli u Hradce Králové patřilo sedmnáctiletému hradeckému studentovi Viktoru Jelínkovi. Vyšetřování prokázalo, že student spáchal sebevraždu.

Článek

Po mladíkovi, který z domu odešel v sobotu 11. listopadu, pátraly v minulých dnech desítky policistů. Informaci v pondělí potvrdil zástupce ředitele hradecké policie Josef Macháček.

"Pitva neprokázala cizí zavinění. Mladík měl na hlavě igelitový pytel, kterým se sám udusil," řekl Macháček. Policie u těla mladíka objevila vzkaz, ve kterém student napsal, že se pro sebevraždu sám rozhodl, motiv činu však neuvedl. Jeho matka Alena Jelínková řekla, že syn neměl k sebevraždě žádný důvod, podle rodiny neměl problémy doma ani ve škole. "Nevěřím tomu, že by si sáhl na život," uvedla matka.

Pátrání po chlapci zahájili jeho rodiče, když jejich syn odešel večer v sobotu 11. listopadu. Prostřednictvím mobilního operátora zjistili, že se chlapcův mobilní telefon údajně nachází v hradeckých lesích nedaleko rybníka Výskyt. Rodina nejprve spolupracovala s hradeckými městskými strážníky, později se do pátrání zapojili i státní policisté.

Po chlapci opakovaně pátralo až 120 policistů, nasazen byl také vrtulník s termovizí. Rodina společně se spolužáky z hradeckého gymnázia také po Hradci Králové rozmístila plakáty, které vyzývaly k pomoci při pátrání. Tělo chlapce nalezl v neděli po poledni nedaleko lesního hřbitova v Hradci Králové náhodný kolemjdoucí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám