Hlavní obsah

Pohřešovaný hoch projezdil noc na kole

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

13letý chlapec z Holoubkova na Rokycansku, kterého policie hledala od sobotního večera, první noc po svém zmizení projezdil na kole a druhou přespal v autobusové zastávce v Nezvěsticích na Plzeňsku. Oznámili to v pondělí policisté, kteří tak popřeli původní zprávu, že hoch pobýval u příbuzných v Lipnici. Důvodem hochova útěku z domova byly zřejmě rodinné problémy. Jeho rodiče se totiž rozvádějí.

Foto: Archiv Tomáše Stawarczyka

Tomáš Stawarczyk za volantem autobusu.

Článek

"Jeden z místních lidí v Lipnici ho dnes ráno viděl na kole. Odpovídal popisu pohřešovaného, a tak se za ním rozběhl a chytil ho. Hned na to zavolal policisty," řekl zástupce rokycanského policejního ředitele Josef Svoboda. "Proč se nechtěl vrátit domů zatím nevysvětlil. V tomto duchu povedeme výslech až zítra. Chlapce ještě musí prohlédnout lékaři," dodal zdroj.

Policii se ráno ozval muž z Lipnice oznámil, že pohřešovaného chlapce veze autem k jeho matce. Z toho policie vyvodila, že se zřejmě jedná o někoho z příbuzenstva, kam hoch nejspíš utekl kvůli rodinným problémům. Nakonec se ale ukázalo, že to byl místní obyvatel Lipnice, jenž chlapce na kole potkal ve vesnici.

Filip Jirsa je žákem osmé třídy s rozšířenou výukou matematiky Základní školy v Čechově ulici v Rokycanech. "Je to šikovný chlapec. Nedovedli jsme si jeho zmizení vysvětlit," řekla třídní učitelka. O jeho rodičích ale odmítla hovořit. "Tohle do toho tahat nechci," uvedla pouze.

Pátrání bylo zbytečné

Po dítěti pátrala o víkendu stovka lidí a vrtulník s termovizí. Hoch v sobotu v 6 hodin večer vyjel na kole od babičky z Hrádku u Rokycan domů do Holoubkova. Na trase však beze stopy zmizel. Jeho matka pohřešování syna nahlásila policii ve 21:30 hodin. "Původně nechtěla dát souhlas se zveřejněním pátrací relace v médiích," doplnil Křížek.

Pátrací akce byla v neděli ráno obnovena. "Pohřešovaný hoch je bezproblémové dítě, jeho matka si nedokáže vysvětlit, co se mohlo stát," řekl v sobotu Právu rokycanský policejní ředitel Josef Křížek.

Reklama

Výběr článků

Načítám