Hlavní obsah

Podvodník kopírující kreditky padl do rukou policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalisté pravděpodobně dopadli prvního z pachatelů, kteří mají na svědomí rozsáhlý podvod s bankomaty. Do stanice pražského metra Dejvická je ve čtvrtek přivolal jeden z cestujících, který nekalé počínání elegantně oblečeného muže středního věku a jeho kompliců sledoval.

Foto: Barbora Guzdková

MČR STREET BATTLE A BREAK DANCE

Článek

"Občan Prahy 6 přivolal policisty prostřednictvím linky 158. Na místo byla vyslána motorizovaná hlídka a specialista z oboru hospodářské kriminality s tím, že by podezřelí mohli do bankomatu instalovat zařízení na kopírování kreditních karet," uvedla dnes pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

Po příjezdu se podezření potvrdilo a policistům se podařilo jednoho z nich zadržet. Muže, který se snažil zmizet v davu na nástupišti okamžitě, jakmile policisty spatřil, označil právě onen svědek.

"Na místě činu bylo následně zajištěno zařízení na kopírování dat z karet, miniaturní kamera přizpůsobená snímat zadaný PIN a nástavec na otvor pro vkládání platebních karet v lištičce, který měl kopírovací zařízení skrýt. Zajištěné předměty budou zaslány k provedení expertíz," řekla dál Knolová.

Pokusy odhalila Česká spořitelna

Cizinec byl obviněn z přípravy trestného činu padělání a pozměňování peněž ve zločinném spolčení, za což mu hrozí pět až deset let vězení.

Podvodů s bankomaty si před dvěma týdny všimla Česká spořitelna (ČS), která o všem informovala policii. Včera zadržený muž je tak patrně prvním dopadeným členem organizované skupiny. ČS tvrdí, že nikdo z klientů nebyl poškozen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám