Hlavní obsah

Podvod zarazila pracovnice banky, muž by jinak domněle investoval dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

O téměř 745 000 korun přišel kvůli podvodu s údajnými investicemi starší muž z Přerova. Kdyby nezasáhla pracovnice banky, mohla být škoda ještě vyšší. Případ prověřuje policie.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Věk muže policie neupřesnila, mluvčí hovořila pouze o starším muži.

„Poškozený se podle ní v březnu loňského roku nechal nalákat na výhodné investování do společnosti, která mu měla vynést zisky. Na radu volajícího si nainstaloval do mobilu několik aplikací a postupně začal odesílat na zahraniční účet peníze, které se mu měly zhodnotit. Poslední odeslal loni koncem května,“ uvedla mluvčí.

Minulý týden ho kontaktovala neznámá žena, která mu během hovoru sdělila, že jeho investice je zisková a je zde možnost zaslat mu vydělané peníze na účet. Mělo to ovšem háček, protože bylo potřeba poslat dalších 141 000 korun, aby peníze mohly být převedeny. Neváhal a peníze poslal.

„Po odeslání peněz se mu ozvala pracovnice banky s tím, zdali chce peníze opravdu převést na cizí účet. Poškozený jí objasnil důvody, proč je chce odeslat, a pracovnice mu vysvětlila, že se zřejmě jedná o podvod. Platbu tedy na jeho žádost stornovala a poslala zpět na jeho účet,“ dodala Zajícová.

Podvedenému seniorovi z Liberce zbyl místo tří milionů z investic jeden dolar

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám