Hlavní obsah

Podnapilý Rumun se řítil s kamiónem po D2 v protisměru

Právo, miv
LANŽHOT

Při jízdě v protisměru na dálnici D2 poblíž Lanžhotu byl zadržen rumunský řidič kamiónu. Hazardujícího Rumuna zastavila až policejní hlídka. Při jeho jízdě se naštěstí žádná nehoda nestala. Řidič měl v krvi přes dvě promile alkoholu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Řidiče kamiónu zastavila až policejní hlídka.

Článek

„Měřili u bývalé celnice rychlost na dálnici ve směru od Břeclavi ke slovenské hranici, když se najednou v opačném směru přihnal kamión. Zdemoloval varovná světla dopravného omezení u mostu a uháněl v protisměru k Břeclavi. Policisté naskákali do auta a pronásledovali jej,“ popsal událost jeden ze svědků.

Rumun policisty napadl

K předjetí piráta museli policisté vyjet i do dalšího pruhu, nakonec po necelých dvou kilometrech řidiče zastavili. Místo vysvětlení se na ně snesla z kabiny sprška nadávek a agresivní řidič policisty napadl, obratem ale dostal pouta. Vysvětlení hazardního počínání nabízel pohled na cizince. Rumun totiž zjevně neměl příliš jistý krok. Podle prvotních informací měl v krvi 2,38 promile alkoholu.

Při pokusu o dechovou zkoušku opětovně policisty napadl. Ani s želízky jeho agresivita nevyprchala. Policisté ho museli v poutech i odvézt.

„Nevíme, jak dlouho jel v protisměru. Soudě podle zdemolovaného zařízení dálnice bych se nedivil, kdyby to bylo už ze slovenského území,“ řekl jeden z dělníků správy dálnice, kteří přijeli napravovat škody. Z podvozku kamiónu museli vytahat kabely zničených varovných světel před omezeními na dálnici. Cizinec tedy ohrožoval řidiče nejméně na dvou, spíše ale na osmi a více kilometrech dálnice.

Pokud by policisté jízdu piráta v protisměru nezastavili, hrozila tragédie. O dvě stě metrů dál čekalo nebezpečné místo, kde se auta vracela po omezení z opačné poloviny dálnice a mohla vjet pod kola rozjetého kamiónu. Kdyby tam Rumun nepřejel na druhou polovinu dálnice, po kilometru by havaroval v místě rozebraného mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám