Hlavní obsah

Podhorskou obcí otřásla bratrovražda

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SVĚTLÁ HORA/BRUNTÁL

Kvůli vraždě vlastního bratra Tomáše policie obvinila 33letého Michala P. z obce Světlá Hora na Bruntálsku. O tři roky staršího muže podle kriminalistů ubodal ve středu nad ránem ve společně sdílené domácnosti.

Foto: archiv město Mikulov
Článek

Vesnice je z konfliktu mezi starými mládenci v šoku. Tragédie se odehrála v bývalé podnikové ubytovně, kterou nyní obec pronajímá. "Do těch kluků bych to nikdy neřekl. Jevili se jako ti největší kamarádi," kroutí hlavou starosta obce Rostislav Harazin. Tragédii nechápe tím spíše, že mladí muži měli velice těžký život a všechny strasti sdíleli společně.

"Od mládi se o sebe museli postarat. S jejich otcem jsem kamarádil, v devětasedmdesátém se zabil na motorce. Matka jim před deseti lety umřela na rakovinu, zůstali úplně sami," dodal starosta. Mladší z bratrů, který skončil ve vazbě, podle místních lidí studoval vysokou školu ekonomickou, kterou však nedokončil. V minulosti byl propuštěn ze zaměstnání a oběma bratrům navíc hrozilo soudní vystěhování.

Starosta vysvětlil, že bratři již delší dobu neplatili nájemné, proto byli přestěhováni do bývalé ubytovny, kde ale také neplatili. "Práci hledali velice těžko, a tak problémy řešili alkoholem. Dluhy vůči obci narostly nad 30 tisíc korun a tak obecní rada před měsícem schválila, že dá souhlas soudu k vystěhování," dodal starosta.

Zda mohla mít vidina bezdomovectví vliv na konflikt mezi bratry, nechtěl spekulovat. "Kdo ví, k čemu mezi nimi došlo," řekl. Severomoravská mluvčí Dagmar Bednarčíková řekla, že jde o první letošní vraždu v Moravskoslezském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám