Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy si objednal čočkovou a kávu, přinesli mu pouta

Právo, Patrik Biskup, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy, Pržno

Objednal si čočkovou polévku a kávu. To bylo pro Petra Golu (39) poslední, co stihl na svobodě udělat. V restauraci hotelu Beránek v Klatovech ho v úterý obestoupili policisté a nasadili mu pouta. Muž z Pržna na Frýdecko-Místecku byl v pátrání pro podezření ze zabití své o šest let mladší manželky, kterou našly sociální pracovnice mrtvou v rodinném domě v Pržně v poslední červencový den. Od té doby se po Golovi slehla zem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Podezřelého ze severu Moravy dopadla policie v Klatovech.

Článek

Kriminalisty na Golu upozornil jeden z číšníků. Poznal ho podle fotky, kterou viděl u policistů a také v médiích. „Policejní zákrok proběhl v momentě, kdy podezřelý usedl k obědu v hotelové restauraci. Obstoupilo jej sedm policistů. Neměl šanci utéci, žádný odpor nekladl,“ řekl Právu informovaný zdroj.

Podle provozovatele hotelu Václava Švarce nepatřil zatčený muž mezi ubytované. „Přišel jen na jídlo. Dal si polévku a kafe,“ uvedl. Doplnil, že kriminalisté o jeho pohybu v Klatovech už něco tušili.

„Minulý týden nám přinesli ukázat jeho fotku s tím, že kdyby se tady objevil, ať dáme vědět. Když včera přišel, číšník ho poznal a zavolal policisty,“ dodal Švarc.

Mluvčí klatovského policejního ředitelství Dana Ladmannová uvedla, že na muže vydal státní zástupce předběžný souhlas k zadržení pro podezření ze spáchání závažného násilného trestného činu. „Z hotelu nás zavolal číšník s tím, že host je podobný muži z obrázků, které viděl u policistů a také v televizi,“ dodala.

Golu si převzali ostravští kriminalisté a eskortovali ho do tamní cely předběžného zadržení. Ve středu ho vyslýchali a odpoledne ho obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve třetím odstavci.

„Obviněnému hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Manželům Golovým se nedávno narodila dvojčata, celkem vychovávali čtyři děti. Dvě starší měla žena z předchozího manželství. Podle sousedů muž často ženu bil. Spekuluje se o tom, že zemřela na následky uškrcení.

Reklama

Výběr článků

Načítám