Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy se oběsil na pyžamu

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaačtyřicetiletý muž z Mladé Boleslavi už zřejmě nesnesl pocit viny, který mohl mít kvůli podezření z listopadové vraždy zdravotní sestry z Psychiatrické léčebny Kosmonosy. Minulý týden nejprve přímo při rekonstrukci tragických událostí utekl policistům a pokusil se o sebevraždu skokem pod projíždějící auto. Jeho plán se nezdařil, vyvázl pouze s lehkými zraněními.

Článek

Podruhé už ale jeho záměr skoncovat se životem vyšel. Podezřelý se v pondělí ve své cele v pankrácké vazební věznici oběsil na kusu látky, zřejmě na vlastním pyžamu.

"Skutečnost zjistil dozorce zabezpečující výdej snídaně na chirurgickém oddělení vězeňské nemocnice. Samostatně ubytovaný obviněný ležel na podlaze a nereagoval. Přivolaný lékař konstatoval smrt," sdělila Právu mluvčí pankrácké věznice Alena Fabiánová s tím, že cizí zavinění policie vyloučila.

Podezřelý prý nenechal ani dopis na rozloučenou či něco, co by vysvětlovalo jeho počínání. "Případ je v šetření policie a oddělení prevence a stížností naší věznice," doplnila. Odmítla, že by v tomto případě mohl pochybit někdo z dozorců.

Související témata:

Výběr článků

Načítám