Hlavní obsah

Pod koly vlaků zahynuli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pondělí si na české železnici vyžádalo dvě oběti. Nejprve se krátce po poledni pod kola rychlíku v Břeclavi vrhl neznámý muž. Druhou obětí se stal krátce po 20. hodině podle dostupných informací zřejmě náhodný chodec na trati České Budějovice - Praha mezi obcemi Benešov u Prahy a Čerčany.

Foto: Divadelní léto pod plzeňským nebem

Skvělému Pavlu Baťkovi v roli Sherlocka Holmese bude sekundovat Zdeněk Velen, jako roztomile nedovtipný Dr. Watson.

Článek

"S největší pravděpodobností se jednalo o muže ve věku mezi třiceti a čtyřiceti lety, který si přes trať krátil cestu," informoval Novinky mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera. Rychlík jedoucí z Budějovic muže několik metrů vlekl. Policisté a pracovníci Českých drah se nyní snaží nalézt nějaké dokumenty, podle kterých by mohl být muž identifikován.

Na dvoukolejné trati České Budějovice - Praha je na jedné koleji zastaven provoz. "Na druhé byla kvůli bezpečnosti snížena rychlost na 20 km/hod," sdělil Kučera.

Identifikován prozatím nebyl ani pravděpodobný sebevrah z Břeclavi. Ani v jednom z případů nemohli strojvedoucí podle Kučery střetu zabránit. Případy šetří policie, která je na základě zjištěných skutečností klasifikuje jako nehodu či jako sebevraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám