Hlavní obsah

Pobodal barmanku, dostal 11 let

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

"Až se v roce 2015 vrátím, zřídím si na táborském náměstí popraviště a budu popravovat." S těmito slovy opouštěl v úterý soudní síň pětačtyřicetiletý Zdeněk Hrubeš z Čelákovic, kterého senát Krajského soudu v Táboře poslal na 11 let do vězení za to, že loni v létě pobodal a oloupil barmanku v nočním podniku v Budějovické ulici.

Foto: Stanislava Dvořáková

Nelehká trasa novoroční vycházky přiměla některé účastníky vystřízlivět z představy své fyzické zdatnosti.

Článek

Sedmnáctkrát trestaný recidivista pětadvacetiletou ženu povalil na zem a třikrát bodl do hrudníku a zad. Z baru ukradl devět tisíc korun a dva mobilní telefony. Při odchodu pak těžce zraněnou ženu ještě řízl do krku a obličeje. Hrubeš se k činu doznal. "Nůž jsem použil, ale ani jsem nevěděl, kam ji bodám. Nechtěl jsem ji zabít. Kdybych to chtěl, tak jsem dílo dokonal," vypověděl.

Závěrečné říznutí do obličeje bezmocné ženy vysvětlil tím, že zpanikařil. Zejména z těchto důvodů a na základě výpovědi poškozené, soud spáchaný čin nepřekvalifikoval na pokus o vraždu. Přesto trest uložil u horní hranice trestní sazby. "Šlo zde o zřetelný projev agresivity, jejímiž následky trpí poškozená dodnes," konstatoval předseda senátu Jiří Bernát.

Hrubeš se k rozsudku nevyjádřil a stejně jako státní zástupce si nechal lhůtu pro podání odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám