Hlavní obsah

Po zuby ozbrojený senior vytáhl ve vlaku na Blanensku zbraň, vadilo mu zakašlání

Právo, pko
Blansko

Na první pohled malicherná záminka vedla až k nebezpečnému dramatu, jehož svědky byli cestující ve vlaku z Brna do Prahy. Jeden z cestujících, osmdesátiletý důchodce, totiž nevydržel zakašlání třiapadesátiletého spolucestujícího a na muže vytáhl pistoli. Přivolaní policisté nechali zastavit vlak a nazlobeného seniora vyvedli. Při kontrole pak u muže našli několik dalších zbraní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Důvodem sporu bylo to, že třiapadesátiletý cizinec si při zakašlání nedal ruku před ústa.

„Po krátké slovní výměně vytáhl senior z pouzdra zbraň, postavil se před spolucestujícího a asi z jednoho metru mířil na jeho hlavu. Incident, při němž k výstřelu ze zbraně nedošlo, se stal při průjezdu Blanskem. V nedalekých Letovicích pak tamní policisté vlak nechali zastavit,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Při bezpečnostní prohlídce pak na policisty čekalo překvapení. „Našli totiž dvě zbraně, plynovou pistoli a revolver. V příručním zavazadle pak samonabíjecí pistoli a zásobníky s náboji. Překvapivé bylo i další zjištění. Muž držel všechny zbraně bez patřičného oprávnění. Nyní je stíhaný pro nedovolené ozbrojování,“ dodal Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám