Hlavní obsah

Po zásahu proudem z trakčního vedení skončil muž v Ostravě v kritickém stavu

Právo, plk
Aktualizováno

V ohrožení života se v sobotu odpoledne ocitl čtyřiadvacetiletý mladík v Ostravě poté, co jej zasáhl elektrický proud z trolejí nad železniční tratí. V době, kdy muže předali záchranáři lékařům Fakultní nemocnice Ostrava, byl jeho stav kritický.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K neštěstí došlo před 13. hodinou na zastávce Ostrava Stodolní. „Muž měl přijít do bezprostředního kontaktu s trakčním vedením nad železničním koridorem, a následně spadl na zem,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že v okamžiku příjezdu záchranářů byl pacient v bezvědomí a selhával mu krevní oběh. „Posádky prováděly nepřímou srdeční masáž, zajistily vstup do kostní dřeně pro podávání léků a zaintubovaly dýchací cesty. Postiženého bylo nutno také defibrilovat, nakonec se ale podařilo obnovit jeho srdeční činnost,“ popsal

Při srážce obytného auta s osobním zemřel na jihu Moravy muž

Krimi

Zasahující lékař zjistil, že muž mimo jiné utrpěl popáleninu třetího stupně na ruce. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl se zajištěnou přístrojově řízenou ventilací transportován na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám