Hlavní obsah

Po zápasu Opava–Baník je zatím šest obviněných

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Šest lidí obviněných z trestného činu a 34 evidovaných přestupků. Taková je aktuální bilance řádění fotbalových fanoušků v Opavě z minulého týdne. Fanoušci přijeli na druholigový zápas mezi SFC Opava a Baníkem Ostrava.

Výtržnosti před fotbalovým zápasem Opava - OstravaVideo: Právo

 
Článek

Nejnověji si obvinění za výtržnosti, které před týdnem proměnily některé opavské ulice takřka ve válečnou zónu, vyslechli dva členové početné skupiny výtržníků, která nedaleko od stadiónu povalila plot u jednoho z rodinných domů.

Foto: , Novinky

Momentka z vlakového nádraží

Jak je patrné z videozáznamů dostupných na internetu, skupina asi dvaceti opilců ve žlutých tričkách opavského klubu nejprve rozhoupala a poté i povalila plot ze zděných sloupků a dřevěných latěk.

Stíháni jsou zatím dva

Policie uvedla, že v souvislosti s tímto činem zatím stíhá dva lidi ve věku 41 a 37 let. Podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové byli oba obvinění muži už v minulosti za trestný čin výtržnictví odsouzeni.

Policisté nevylučují, že v souvislosti s povaleným plotem bude obviněných ještě přibývat.

„Kriminalisté pokračují ve zjišťování informací k dalším fanouškům, kteří předmětné oplocení poškodili, a lze očekávat zahájení trestního stíhání dalších osob,“ potvrdila mluvčí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zásah policie proti chuligánům před zápasem v Opavě

Obvinění fanoušci mohou nyní očekávat, že je bude brzy kontaktovat vedení opavského klubu. Jak už Právo informovalo, fotbalový klub se rozhodl majiteli zaplatit opravu poničeného plotu a zároveň bude škodu vymáhat po fanoušcích v případě jejich odsouzení.

Výtržností se ovšem v Opavě dopouštělo daleko více lidí, než odpovídá počtu dosud obviněných z trestných činů a z přestupků. Podle policie je vyhodnocení všech incidentů záležitostí delší doby.

Krajský policejní ředitel Tomáš Kužel již před zápasem upozorňoval všechny fanoušky, že Opava je městem s kvalitním kamerovým systémem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zásah policie proti chuligánům před zápasem v Opavě

Policejní vyšetřovatelé nyní všechna pořízená videa studují a snaží se identifikovat výtržníky, z nichž mnozí se podobného jednání dopouštějí opakovaně.

„Analýzami stovek hodin zajištěných obrazových záznamů se zabývají jak opavští policisté, tak kriminalisté moravskoslezského krajského ředitelství specializující se na objasňování protiprávního jednání diváckého násilí. Počet obviněných se tak brzy navýší,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám