Hlavní obsah

Po výstřelu leknutím zemřel

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LHOTKA U RADNIC

Marný byl boj záchranářů o život 55letého muže z Lhotky u Radnic na Rokycansku, který se v noci na pondělí v místním hostinci u Srbů snažil zadržet výtržníka, jenž ohrožoval hosty velikonoční veselice plynovou pistolí. Muž se podle policie lekl výstřelu a na místě zemřel.

Foto: infocentrum Modrava

zima na Modravě

Článek

"Ze shromážděných informací vyplývá, že mrtvý muž měl nemocné srdce. Zkolaboval po výstřelu do vzduchu," uvedl rokycanský policejní ředitel Josef Křížek.

Podle něho zůstal na místě zraněný ještě jeden člověk. "Ten se pohyboval rovněž v bezprostřední blízkosti střelce a silná rána mu poškodila ušní bubínek," upřesni Křížek.

Střelci se nelíbila šupačka

Host tasil pistoli v hospodě poté, co se dostal do konfliktu s jedním z hostů. "Byl cizí. Přijel za někým z kapely, která v hospodě hrála. Pil jen čaj a žádný alkohol. Když po půlnoci přítomné ženy vzaly pomlázky a začaly vyšupávat mužské protějšky, tak ho jedna z nich taky vzala přes zadek. On to neskousl a vyjel na ní. Její manžel po něm skočil a začali se prát. Muž vytáhl pistoli a vystřelil. Pak běžel ven, kam ho pronásledovalo několik hostů. Když střelce dostihli, seděl už v autě a chtěl ujet. Chlapi mu v tom chtěli zabránit a on znovu vystřelil. Jeden pronásledovatelů se tam hned na to skácel k zemi a už se neprobral," popsal incident svědek, který si přál zůstat v anonymitě.

Policie střelce obvinila z trestného činu výtržnictví a dále ho vyšetřuje na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám