Hlavní obsah

Domem v Plasích otřásl výbuch, muž utrpěl popáleniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plasy
Aktualizováno

Dva lidé se v úterý dopoledne zranili při výbuchu v rodinném domě v Plasích na Plzeňsku. Pětatřicetiletého muže transportoval vrtulník na popáleninové centrum do pražských Vinohrad. O tři roky starší žena skončila s lehčím poraněním v plzeňské nemocnici. Svědek hovořil o značně silné explozi. Podle policie je příčinou události nedbalost.

Výbuch v rodinném domě v Plasích na severním Plzeňsku Video: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Výbuch otřásl domem v Plasích na severním Plzeňsku krátce po deváté hodině. Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému.

Mluvčí záchranky Mária Svobodová sdělila, že zraněný 35letý muž utrpěl popáleniny na dvaceti procentech horní poloviny těla. Vrtulník pacienta transportoval na popáleninové centrum do pražských Vinohrad. Lépe dopadla o tři roky starší žena. „Měla drobné zranění a převezli jsme ji na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ doplnila Svobodová.

Říkal, že něco dělal s plynem. A pak si snad zapálili cigaretu.
svědek události o zraněném muži

Podle svědka události se v místě ozvala silná rána. „Byla to hrozná perda. Hned jsme tam s kolegy běželi. Oba už stáli venku. Toho kluka znám. Vypadal strašně. Měl zasažený celý obličej a taky kompletně ruce. Říkal, že něco dělal s plynem. A pak si snad zapálili cigaretu,“ popsal Alexandr Zappe, který naproti domu zrovna pracoval.

Žena se podle něj klepala a naříkala, že ji zranění bolí. Po výbuchu začalo uvnitř hořet.

„Ten kluk oheň sám hasil, ani nechtěl pomoct. My jsme ale zavolali hasiče i záchranku. A řekli oběma, ať jdou raději dál od budovy,“ líčil Zappe.

Mrtvým po výbuchu na Prostějovsku byl majitel domu a profesionální hasič, potvrdila policie

Krimi

Výbuch byl tak silný, že sklo z okenních tabulek vylétlo nejenom na ulici, ale také do okolních zahrad. Podle mluvčího hasičů Petra Poncara je statika domu v pořádku. Samotný požár byl pouze malého rozsahu. Předběžná škoda činí 50 tisíc korun.

Policie po půl druhé odpoledne uvedla, že už ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. „Případem se i nadále zabýváme,“ dodala policejní mluvčí Eva Červenková.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Rodinný dům po výbuchu

Při požáru domu na Tachovsku uhořel muž

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám