Hlavní obsah

Po vloupání do prodejny v Olomouci zloděj sám zavolal policii a tvářil se jako svědek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V úterý krátce před pátou hodinou ráno přijali policisté oznámení o vloupání do jedné prodejny v centru Olomouce. Volal jim 21letý muž, který se snažil působit jako svědek, ve skutečnosti však šlo o pachatele, jak záhy ukázaly kamerové záznamy.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Když policisté na místo vloupání dorazili, byl mladík, který jim volal, už pryč, ještě v době, kdy policisté v prodejně prováděli nezbytné úkony, se ale vrátil.

„Když hlídce vylíčil, co jako svědek viděl, z místa odešel. Za chvíli se dostavil majitel prodejny, který zjistil, že mu dosud neznámý pachatel odcizil něco přes dva tisíce korun v hotovosti. Ke smůle pachatele poškozený přehrál na místě policistům záznamy z kamer, načež se nestačili divit, když v osobě zloděje poznali oznamovatele, který je na místo sám zavolal,“ uvedla mluvčí.

Policisté vzápětí rozjeli pátrání po pachateli v okolí místa činu. Do dvou hodin od oznámení jej zadrželi. „Navíc zjistili, že se jedná o recidivistu a z vězení, kam ho soud poslal za majetkovou trestnou činnost, byl propuštěn na svobodu v lednu,“ konstatovala Skoupilová.

Proč se mladík zachoval takto podivně, případně co tím sledoval, policie neuvedla. „Nijak to nekomentoval,“ doplnila mluvčí. Mladému muži hrozí za krádež až tři roky vězení.

Zloděj kreditky v Praze uplácel bezdomovce, aby ho neprozradili

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám